Vacature Arbo Adviseur (medior) 32-40 uur

In verband met onze groei zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Arbo Adviseur

We zijn voor ons team in Leek op zoek naar een collega met een aantal jaar ervaring in het vakgebied Arbo. Wij zoeken een adviseur die onze klanten ondersteunt en advies geeft in één of meerdere van de volgende vakgebieden: Arbo & Veiligheid en Management & Systemen.

Op Arbogebied adviseren wij bedrijven en organisaties bij het opstellen van risico-inventarisaties (RI&E’s), verdiepende onderzoeken o.a. met betrekking tot machineveiligheid, de blootstelling aan gevaarlijke stoffen, explosieveiligheid, een veilige en gezonde werkomgeving en arbozorgsystemen.

Functie
In de functie van Arbo Adviseur adviseer en begeleid je, zelfstandig of in samenwerking met je collega’s, onze opdrachtgevers bij vragen over wettelijke verplichtingen, risicobeheersing en ontwikkelingen rond gezond en veilig werken. De werkzaamheden zijn zeer divers en bestaan onder andere uit het (laten) uitvoeren van onderzoeken, opstellen van analyses, opstellen van RI&E’s en het verzorgen van trainingen en presentaties op het gebied van gezond en veilig werken. Als adviseur vind je het leuk bedrijven te ontzorgen en ben je een volwaardige gesprekspartner. Jouw adviezen zijn maatwerk en gaan verder dan alleen het vakinhoudelijke.

Functie-eisen

 • Om deze functie goed uit te kunnen voeren dien je te beschikken over een voltooide HBO of academische opleiding (bijvoorbeeld procestechnologie of chemische technologie), aangevuld met relevante opleidingen/cursussen/trainingen.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar (aantoonbare) werkervaring op het gebied van arbo en veiligheid.
 • Aantoonbare ervaring met het beoordelen van machines en installaties op veiligheid is van groot belang voor het goed uitoefenen van deze functie.
 • Je hebt ervaring met acquisitie.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Je bezit de competentie om opdrachtgevers op natuurlijke en klantgerichte wijze te overtuigen van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit Arbo- en veiligheidsaspecten. Daarnaast ben je in staat logisch en pragmatisch te adviseren. Tevens beschik je over sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, een uitstekend organisatievermogen en ben je in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Affiniteit met milieuvraagstukken is een pré.

Arbeidsvoorwaarden
BMD Advies is een landelijk opererende organisatie voor het ondersteunen van bedrijven en organisaties. De vestiging BMD Advies Noord Nederland werkt voor de industrie, onderwijs- en zorginstellingen in de noordelijke regio. Deze bedrijven en organisaties worden door BMD Advies in het bijzonder geadviseerd op het gebied van de omgevingswetgeving, duurzaam ondernemen, managementsystemen en arbeidsveiligheid. Ook worden in samenwerking met de andere BMD Advies-vestigingen klanten landelijk bediend. Naast deze brede scope aan klanten en mogelijkheden voor ontwikkeling in meerdere vakgebieden, bieden wij jou prima arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Deels werk je in teamverband aan projecten en deels heb je jouw eigen projecten waarvoor je verantwoordelijk bent.

Ben je HBO/academisch niveau afgestudeerd en wil jij aan het werk in dit dynamische werkveld? Neem dan eens contact met ons op via 0594 – 280 130 of stuur je CV naar info@bmdadviesnoord.nl.

Vacature Milieu Adviseur (junior en medior) 32-40 uur

Wil jij jouw creativiteit loslaten op complexe stikstofvraagstukken? Wil jij bedrijven begeleiden in de energietransitie? Dan zoeken we jou.

In verband met de groei van ons bedrijf zijn wij per direct op zoek naar een junior en een ervaren Milieu adviseur.

We zijn voor ons team in Leek op zoek naar een junior collega en een collega met een aantal jaar ervaring in het vakgebied Milieu. Wij zoeken een adviseur die onze klanten ondersteunt en advies geeft in één of meerdere van de volgende expertises: Milieu & Omgeving en Management & Systemen.

Op milieugebied adviseren wij bedrijven en organisaties bij het opstellen en aanvragen van omgevingsvergunningen en meldingen activiteitenbesluit, voeren we bodem risicoanalyses uit en adviseren we op de gebieden geur en luchtkwaliteit. Daarnaast ondersteunen en adviseren we bedrijven bij de energietransitie.

Omschrijving functie

BMD Advies ondersteunt ondernemers om een gezonde leefomgeving te behouden en om veilig en duurzaam te ondernemen. Hierin spelen de onderwerpen Circulaire Economie, duurzaamheid en de Energietransitie een belangrijke rol. We worden daarbij uitgedaagd om mee te denken met de omschakeling naar nieuwe energievormen en productie processen met zo min mogelijke emissie.

Wij zoeken een collega met passie, om ondernemers verder te helpen hun uitdagingen op milieugebied te realiseren. In deze functie is het belangrijk om met ondernemers mee te denken in de ontwikkelingen van het bedrijf en daarop te anticiperen. Zo ondersteun je ook bij het realiseren van de strategische doelen van de klant. Als adviseur vind je het leuk bedrijven te ontzorgen en ben je een volwaardige gesprekspartner. Je begrijpt techniek en processen en kan dit vertalen naar pragmatische adviezen in de context van het omgevingsrecht. Je komt daarbij veel in aanraking met mensen die een technische, chemische of logistieke achtergrond hebben. Tussen hen en de overheid kan jij functioneren als bruggenbouwer. Jouw adviezen zijn maatwerk en gaan verder dan alleen het vakinhoudelijke.

Functie-eisen/Wie zoeken wij?

 • Je beschikt minimaal over een voltooide HBO-opleiding (bijvoorbeeld milieukunde, planologie of sociale geografie). Eventueel aangevuld met relevante opleidingen/cursussen/trainingen.
 • Je haalt energie uit complexe vraagstukken en vergunningaanvragen.
 • Als medior beschik over tenminste 5 jaar (aantoonbare) werkervaring ten aanzien van milieu, de aandachtsgebieden ruimtelijke ordening en bouw zijn van groot belang.
 • Je bezit de competentie om opdrachtgevers op natuurlijke en klantgerichte wijze te overtuigen van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit milieuaspecten.
 • Daarnaast ben je in staat logisch en pragmatisch te adviseren. Tevens beschik je over sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, een uitstekend organisatievermogen en ben je in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • De Nederlandse taal beheers je op minimaal B2 niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

 Arbeidsvoorwaarden

BMD Advies is een landelijk opererende organisatie voor het ondersteunen van bedrijven en organisaties. De vestiging van BMD Advies Noord Nederland werkt voor de industrie, onderwijs- en zorginstellingen in de noordelijke regio. Deze bedrijven en organisaties worden door BMD Advies in het bijzonder geadviseerd op het gebied van de omgevingswetgeving, duurzaam ondernemen, managementsystemen en gezond en veilig werken. Ook worden in samenwerking met andere BMD Advies-vestigingen klanten landelijk bediend. Naast de brede scope aan klanten en mogelijkheden voor ontwikkeling in meerdere vakgebieden, bieden we jou prima arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Deels werk je in teamverband aan projecten en deels heb je jouw eigen projecten waarvoor je verantwoordelijk bent.

Vragen?

Ben je HBO/Academisch geschoold en wil jij aan het werk in dit dynamische werkveld? Neem dan contact met ons op via 0594-280130 of stuur je CV naar info@bmdadviesnoord.nl.

Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid om een open sollicitatie te sturen.

BMD Advies is een landelijk opererende organisatie voor het ondersteunen van bedrijven en organisaties. De vestiging BMD Advies Noord Nederland werkt voor de industrie, onderwijs- en zorginstellingen in de noordelijke regio. Deze bedrijven en organisaties worden door BMD Advies in het bijzonder geadviseerd op het gebied van de omgevingswetgeving, duurzaam ondernemen, managementsystemen en arbeidsveiligheid. Ook worden in samenwerking met de andere BMD Advies-vestigingen klanten landelijk bediend. Naast deze brede scope aan klanten en mogelijkheden voor ontwikkeling in meerdere vakgebieden, bieden wij jou prima arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Deels werk je in teamverband aan projecten en deels heb je jouw eigen projecten waarvoor je verantwoordelijk bent.

Ben je HBO/academisch niveau afgestudeerd en wil jij aan het werk in dit dynamische werkveld? Neem dan eens contact met ons op via 0594 – 280 130 of stuur je CV naar info@bmdadviesnoord.nl