Vacature Milieu Adviseur 32- 40 uur

‘Het schrijven van een energietransitieplan, bellen met een klant over zijn stikstofedepositierechten en in de middag weer op pad op locatie om met een andere klant te overleggen over de nieuwe milieuvergunning’

Zomaar een werkdag als milieu adviseur bij BMD Advies. Als adviseur krijg je bij bij ons te maken met een breed scala aan milieu projecten en dat vraagt van jou een specifieke combinatie van vaardigheden en competenties. Heb je na het lezen van bovenstaande tekst interesse? Lees dan verder …

In verband met de groei van ons bedrijf zijn wij per direct op zoek naar junior en medior Milieu adviseurs (32-40 uur)

Bij BMD Advies adviseren we bedrijven en organisaties bij het opstellen en aanvragen van omgevingsvergunningen en meldingen activiteitenbesluiten, voeren we bodem risicoanalyses uit en adviseren we op de gebieden geur en luchtkwaliteit. Daarnaast ondersteunen en adviseren we bedrijven en organisaties bij specialistische en complexe vraagstukken.

Wij bieden een leerzame omgeving waarin je o.a. met onze BMD Academy je eigen vaardigheden kan ontwikkelen en kan uitgroeien naar een medior / senior functie. Waar je werkt in een fijne sfeer, waarbij je altijd op hulp kan rekenen van je collega’s en dit ons samen een sterk team maakt.

Word jij onze nieuwe collega  om ons team te versterken en ondernemers verder te helpen hun uitdagingen op milieugebied te realiseren? De bruggenbouwer te zijn tussen hen en de overheid en mee te denken in de ontwikkelingen en daarop te anticiperen en voldoe je aan onderstaande eisen, dan zoeken we jou:

 • Je beschikt minimaal over een voltooide HBO-opleiding (bijvoorbeeld milieukunde, planologie ecologie of energie). Eventueel aangevuld met relevante opleidingen/cursussen/trainingen.
 • Je haalt energie uit complexe vraagstukken en vergunningaanvragen.
 • Als medior beschik je over tenminste 5 jaar (aantoonbare) werkervaring ten aanzien van milieu, de aandachtsgebieden ruimtelijke ordening en bouw zijn van groot belang.
 • Je bezit de competentie om opdrachtgevers op natuurlijke en klantgerichte wijze te overtuigen van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit milieuaspecten.
 • Daarnaast ben je in staat logisch en pragmatisch te adviseren. Kritisch te denken en tevens beschik je over sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, een uitstekend organisatievermogen en ben je in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • De Nederlandse taal beheers je op minimaal B2 niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

Achter iedere succesvolle organisatie schuilt een gedegen visie. BMD Advies is een landelijk opererende organisatie die bedrijven en ondernemers helpt bij al hun milieuvragen, veiligheidsuitdagingen, kwaliteitsissues en arbokwesties. We weten dat vergunningprocedures en implementatie van management systemen veel tijd, energie en middelen vergen. Samen pakken we dit proactief, structureel en toekomstgericht aan. Ook in lange procedures stellen we de belangen van ondernemers deskundig op de voorgrond. Onderlinge samenwerking en tegelijk de regionale verankering. Samen met onze collega-BMD’s bieden wij de kracht van een grote organisatie. Maar we werken regionaal. Vanuit 8 vestigingen zijn onze meer dan 75 adviseurs dagelijks op pad. Ze hebben ieder een eigen specialisme en weten de weg in de internationale, landelijke én regionale regels en normen.

 Arbeidsvoorwaarden
Naast de uitgebreide variatie aan opdrachten, klanten en mogelijkheden voor ontwikkeling in meerdere vakgebieden, bieden we jou prima arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer..

Vragen en solliciteren?
Wil jij aan het werk in dit dynamische werkveld? Neem dan contact met ons op via 0594 – 280 130 of stuur je CV met motivatie naar info@bmdadviesnoord.nl.

Vacature Arbo Adviseur (medior) 32-40 uur

In verband met onze groei zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Arbo Adviseur

We zijn voor ons team in Leek op zoek naar een collega met een aantal jaar ervaring in het vakgebied Arbo. Wij zoeken een adviseur die onze klanten ondersteunt en advies geeft in één of meerdere van de volgende vakgebieden: Arbo & Veiligheid en Management & Systemen.

Op Arbogebied adviseren wij bedrijven en organisaties bij het opstellen van risico-inventarisaties (RI&E’s), verdiepende onderzoeken o.a. met betrekking tot machineveiligheid, de blootstelling aan gevaarlijke stoffen, explosieveiligheid, een veilige en gezonde werkomgeving en arbozorgsystemen.

Functie
In de functie van Arbo Adviseur adviseer en begeleid je, zelfstandig of in samenwerking met je collega’s, onze opdrachtgevers bij vragen over wettelijke verplichtingen, risicobeheersing en ontwikkelingen rond gezond en veilig werken. De werkzaamheden zijn zeer divers en bestaan onder andere uit het (laten) uitvoeren van onderzoeken, opstellen van analyses, opstellen van RI&E’s en het verzorgen van trainingen en presentaties op het gebied van gezond en veilig werken. Als adviseur vind je het leuk bedrijven te ontzorgen en ben je een volwaardige gesprekspartner. Jouw adviezen zijn maatwerk en gaan verder dan alleen het vakinhoudelijke.

Functie-eisen

 • Om deze functie goed uit te kunnen voeren dien je te beschikken over een voltooide HBO of academische opleiding (bijvoorbeeld procestechnologie of chemische technologie), aangevuld met relevante opleidingen/cursussen/trainingen.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar (aantoonbare) werkervaring op het gebied van arbo en veiligheid.
 • Aantoonbare ervaring met het beoordelen van machines en installaties op veiligheid is van groot belang voor het goed uitoefenen van deze functie.
 • Je hebt ervaring met acquisitie.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Je bezit de competentie om opdrachtgevers op natuurlijke en klantgerichte wijze te overtuigen van kansen en bedreigingen die voortvloeien uit Arbo- en veiligheidsaspecten. Daarnaast ben je in staat logisch en pragmatisch te adviseren. Tevens beschik je over sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, een uitstekend organisatievermogen en ben je in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Affiniteit met milieuvraagstukken is een pré.

Arbeidsvoorwaarden
BMD Advies is een landelijk opererende organisatie voor het ondersteunen van bedrijven en organisaties. De vestiging BMD Advies Noord Nederland werkt voor de industrie, onderwijs- en zorginstellingen in de noordelijke regio. Deze bedrijven en organisaties worden door BMD Advies in het bijzonder geadviseerd op het gebied van de omgevingswetgeving, duurzaam ondernemen, managementsystemen en arbeidsveiligheid. Ook worden in samenwerking met de andere BMD Advies-vestigingen klanten landelijk bediend. Naast deze brede scope aan klanten en mogelijkheden voor ontwikkeling in meerdere vakgebieden, bieden wij jou prima arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Deels werk je in teamverband aan projecten en deels heb je jouw eigen projecten waarvoor je verantwoordelijk bent.

Ben je HBO/academisch niveau afgestudeerd en wil jij aan het werk in dit dynamische werkveld? Neem dan eens contact met ons op via 0594 – 280 130 of stuur je CV naar info@bmdadviesnoord.nl.

Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid om een open sollicitatie te sturen.

BMD Advies is een landelijk opererende organisatie voor het ondersteunen van bedrijven en organisaties. De vestiging BMD Advies Noord Nederland werkt voor de industrie, onderwijs- en zorginstellingen in de noordelijke regio. Deze bedrijven en organisaties worden door BMD Advies in het bijzonder geadviseerd op het gebied van de omgevingswetgeving, duurzaam ondernemen, managementsystemen en arbeidsveiligheid. Ook worden in samenwerking met de andere BMD Advies-vestigingen klanten landelijk bediend. Naast deze brede scope aan klanten en mogelijkheden voor ontwikkeling in meerdere vakgebieden, bieden wij jou prima arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Deels werk je in teamverband aan projecten en deels heb je jouw eigen projecten waarvoor je verantwoordelijk bent.

Ben je HBO/academisch niveau afgestudeerd en wil jij aan het werk in dit dynamische werkveld? Neem dan eens contact met ons op via 0594 – 280 130 of stuur je CV naar info@bmdadviesnoord.nl