ADR – Vervoer gevaarlijke stoffen

Elk bedrijf dat betrokken is bij het vervoer van gevaarlijke stoffen, valt onder de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en de internationale regels van het ADR. Hierbij gaat het om het verzenden, verpakken, beladen, lossen en vullen van gevaarlijke stoffen. Deze bedrijven moeten een of meerdere veiligheidsadviseurs aanstellen. Dat kan een veiligheidsadviseur van het bedrijf zelf zijn, maar er mag ook een externe veiligheidsadviseur ingeschakeld worden.

De veiligheidsadviseur zorgt ervoor dat de werkzaamheden bij het vervoer van gevaarlijke stoffen op een zo veilige mogelijke manier verlopen. Hij heeft dan ook een controlerende, adviserende en rapporterende taak en stelt het verplichte ADR jaarverslag op voor de bedrijfsleiding. Een veiligheidsadviseur bezit over het vakbekwaamheidscertificaat Veiligheidsadviseur.

Vaak is het extern inhuren van een adviseur uit kostenoogpunt de beste optie. Bij BMD Advies bent u daarvoor aan het juiste adres. Ook bieden we incompany trainingen (ADR-awareness trainingen) aan voor werknemers die te maken hebben met het laden, lossen en/of vervoeren van gevaarlijke stoffen.