BMD Advies Noord Nederland is supporter van de week van de RI&E.

In de week van 21 september tot 25 september geven wij elke ochtend een Webinar over de RI&E, dus reserveer dit vast in uw agenda.

Uit verschillende cijfers blijkt dat in Nederland maar de helft van de bedrijven een Risico Inventarisatie en –Evaluatie heeft. Dit terwijl dit een wettelijke verplichting is (Arbeidsomstandighedenwet artikel 5). BMD Advies Noord-Nederland vind het belangrijk dat de bedrijven die zij ondersteunt veilig en gezond werken.

We trappen maandag 21 september af met een algemene bijeenkomst over de RI&E: Waarom voer je een RI&E uit en wat is er allemaal verplicht?

Onze Arbo adviseurs kunnen u daar alles over vertellen. In deze Webinars wordt door onze adviseurs nuttige informatie gedeeld en worden er praktische tips gegeven omtrent de RI&E. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om  vragen te stellen.

Datum Onderwerp webinar Presentator
Maandag 21 september Wettelijk kader, grondslag en verplichtingen m.b.t. RI&E Alle Arbo-adviseurs
Dinsdag 22 september Methodieken voor uitvoering RI&E’s en de rol van de preventiemedewerkers en OR Meindert van der Laan
Woensdag 23 september PSA als onderdeel van de RI&E Jantina Plekkringa
Donderdag 24 september Verdiepende RI&E’s Leonie Smeenge-Visser
Vrijdag 25 september Toetsing van de RI&E door een kerndeskundige. Remko Dijkstra

De dagen daarna zullen we elke ochtend een onderdeel van de RI&E verder bespreken en uw praktische tips meegeven hoe je de inventarisatie maar ook de acties die voortkomen uit de RI&E als ondernemer kan aanpakken. Dit sluit aan bij het thema van dit jaar: De ondernemer centraal. Wij, als BMD denken met u mee.

Deelname aan deze Webinars is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link.

Wilt u alvast meer informatie over de RI&E? Neem dan contact op met een van onze Arbo-adviseurs voor een vrijblijvend gesprek over wat we voor u en uw bedrijf kunnen betekenen.

Noteer dus vast in uw agenda: van 21 t/m 25 september 2020, elke ochtend van 8.30-9.00 uur. Bent u er bij?