ADR jaarverslag tijdens de Corona-crisis

Het jaar 2019 is achter de rug, dus voor de ondernemingen die als verzenders bij het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg betrokken zijn, wordt het tijd te starten met het verplichte ADR jaarverslag. Dit verslag geeft het bedrijf en toezichthoudende instanties inzicht in de activiteiten van de onderneming die te maken hebben met het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Het jaarverslag kán ter controle opgevraagd worden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit verslag dient te worden opgesteld door een erkend ADR-veiligheidsadviseur.

Door de maatregelen als gevolg van de Corona-crisis kan het voor bedrijven of voor de ADR Veiligheidsadviseur lastig zijn om voldoende informatie te verkrijgen. De BMD Advies ADR Veiligheidadviseurs hebben daarom een handige inventarisatie-tool en checklist ontwikkeld om het ADR jaarverslag toch goed en op tijd  te kunnen opstellen. De rapportage van het ADR jaarverslag hoeft u daarom niet uit te stellen tot een nog nader te bepalen tijdstip.

Met deze inventarisatie-tool kan aantoonbaar worden voldaan aan de eisen die aan het ADR-jaarverslag worden gesteld en voorkomt u boetes die wel kunnen oplopen tot 5000 euro of zelfs meer.

Meer weten? Neem contact op met BMD Advies. Onze ADR Veiligheidsadviseurs staan u graag te woord.