Jantina Plekkringa

Functie

Als junior Arbo adviseur houd ik mij bezig met de Arbo en veiligheid vraagstukken op gebied van QHSE. Op Arbogebied adviseer ik over de volgende onderwerpen: risico-inventarisaties (RI&E’s), machine veiligheid, gevaarlijke stoffen, explosieveiligheid, werkomgeving en arbozorgsystemen.

Achtergrond

Aan de NHL hogeschool te Leeuwarden heb ik mijn studie integrale veiligheid afgerond. Hier richtte ik mij vooral op veiligheidsvraagstukken. Momenteel ben ik bezig met de Middelbare Veiligheidskunde. In deze opleiding komen verschillende modules, opdrachten en een scriptie aan de orde om mijzelf meer te verdiepen in de veiligheidsonderwerpen die spelen. De theorie van de opleiding kan ik bij BMD Advies Noord-Nederland in praktijk uitvoeren.

Drijfveren

Door de verscheidenheid van de organisaties en de variatie van de werkzaamheden blijft het werk interessant. Het geeft een goed gevoel om organisaties te kunnen helpen met veiligheidsonderwerpen waar zij een vraag over hebben. Ook de combinatie van kantoorwerk en het bezoeken van organisaties/bedrijven trekt mij aan.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden door bijvoorbeeld uit eten te gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk om te bewegen door middel van de sportschool, dansen, wandelen en fietsen.