Meindert van der Laan

Functie

Als adviseur voor arbeidsomstandigheden (Arbo) kom je in aanraking met alles wat zich afspeelt in bedrijfsprocessen. Het inperken van mogelijke risico’s voortkomende uit die verschillende processen zorgt dat het vakgebied nooit hetzelfde blijft. Voortdurende veranderingen in technologische ontwikkelingen maakt dat de risico’s van vandaag mogelijk morgen tot het verleden kunnen behoren. Mijn rol als adviseur is om pragmatisch te zoeken naar oplossingen voor geïdentificeerde risico’s, met het uiteindelijk doel een veiligere werkomgeving te bieden voor iedere werkende.

Achtergrond

Vanuit de rol als HSEQ-manager in een mondiaal opererend concern heb ik  langdurig ervaringen opgedaan met betrekking tot veiligheid- en managementsystemen. Met het volgen van diverse opleidingen o.a. als veiligheidskundige (MVK & HVK), veiligheidsadviseur voor gevaarlijke stoffen over de weg (ADR) en lead auditor ISO9001:2015 heb ik mij veel theorie eigen gemaakt. Hierdoor kan ik praktisch en snel schakelen tussen de diverse onderwerpen.

Drijfveren

Het omzetten van wetgeving/eisen in begrijpelijke taal is een uitdaging die voor mij beloond wordt als dit leidt naar pragmatische toepassing in de praktijk, waarbij de uitvoerenden ook begrijpen waarom.  Steeds met het ultieme doel voor ogen om risico’s te verminderen.

Vrije tijd

Het gezinsleven maakt dat ook ik regelmatig dagen doorbreng in sporthallen voor tafeltenniswedstrijden of met ons allen andere activiteiten onderneem. Daarnaast speel ik slagwerk in verenigingsverband (drums & incidenteel pauken) waarvoor ik mijn vaardigheden nog kan verbeteren, dus veel studeren!