Etex Buldings Performance is één van de deelnemers van BMD Advies Noord Nederland. Etex is een constructie bedrijf voor passieve brandbeveiliging, innovatieve gipskartonplaten en -systemen en vezelcementplaten. Op basis van dat unieke gamma en hun technische expertise willen zij een expert worden in droogbouw of lichtgewicht constructie.

Etex is een globaal actieve speler over heel de wereld. Voor gipsplaten zijn ze marktleider in Latijns-Amerika en behoren ze tot de top 3 in Europa. Bovendien is Etex een toonaangevende producent van vezelcementplaten en een wereldwijde referentie voor passieve brandbeveiligingsoplossingen. Zij zijn leverancier voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in (multi)residentiële, commerciële en industriële sectoren, zoals de bouw van tunnels en sport-, onderwijs- en zorginfrastructuur.

Onze contactpersoon binnen Etex is dhr. Dik Hak wie wij de volgende vragen hebben gesteld:

Vraag: Hoe bent u bij BMD Advies Noord Nederland gekomen?

Een aantal jaren terug moest ik mijn milieukennis verhogen. Ik ben toen in contact gekomen met BMD Oost, die de opleiding milieu coördinator voor het bedrijfsleven gaf. Die heb ik gevolgd. Van daaruit moest ik een opdracht uitvoeren waarbij ik de milieuaspecten van mijn toenmalige werkgever behandelde. Een deel van de vraagstuk was compliance en aspecten. Via BMD Oost ben ik toen in contact gebracht met BMD noord,  die ons toen bijstond met wet en regelgeving.

Vraag: Welke producten heeft Etex  tot nu toe afgenomen?

Etex neemt Sufficio Milieu en ARBO af. Daarnaast ondersteuning en voorlichting in diverse milieu vraagstukken, CO2, vergunningen, Ergonomie, opleiding en training.

Vraag: Hoe ervaart u de samenwerking tussen Etex en BMD Advies Noord Nederland?

Ik ervaar de samenwerking als prettig.  Men is bereikbaar en beschikbaar. Fijn is de toenemende aanbod in mogelijke aspecten waarin de BMD kan helpen.

Voor meer informatie over Etex kunt u terecht op hun website: www.siniat.nl of www.etexgroup.com

Wilt u met uw bedrijf ook in onze nieuwsbrief verschijnen? Neem dan contact op via info@bmdadviesnoord.nl of 0594 – 280 130