Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een senior consultant veiligheid (HVK, certificering is een pré).

Binnen ons team ga je werken aan een groot aantal uiteenlopende projecten, die betrekking hebben op diverse veiligheidskwesties, waaronder basis- en diepteveiligheidsanalyses zoals Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), compliance audits op het gebied van veiligheid op de werkplek – in Nederland en daarbuiten – en goedkeuring van gezondheids- en veiligheidsplannen.

Samen met je collega’s van milieu bied je onze klanten in Nederland diensten die zijn toegesneden op hun specifieke behoeftes met betrekking tot onder andere compliance- en risicomanagement, veiligheidsmanagementsystemen en training.

Daarnaast draag je bij aan het implementeren en onderhouden van VCA-certificeringen binnen onze klantendatabase en zo nodig het verzorgen van toolboxmeetings op locatie en geef je trainingen.

Intern speel je een rol bij het coachen van junior teamleden op het gebied van veiligheidgerelateerde onderwerpen. Daarnaast wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan het ontwikkelen en implementeren van onze bedrijfsstrategie door onze klanten proactief te benaderen en zakelijke kansen te identificeren (en daarop te handelen).

In ons QHSE-team ga je nauw samenwerken met andere veiligheids- en milieukundigen, met wie je regelmatig contact hebt om kennis te delen en markttrends te bespreken. Onze organisatie heeft een platte, toegankelijke structuur; er zijn veel mogelijkheden om deel te nemen aan het besluitvormingsproces en om nieuwe en innovatieve ideeën te realiseren.

Functie-eisen

De gewenste kwalificaties en eigenschappen zijn:

  • Een afgeronde opleiding (minimaal Bachelor) op het gebied van veiligheid met minimaal 5 jaar ervaring met (arbo)veiligheidsvraagstukken
  • Ervaring met industriële klanten en kennis van de huidige wetgeving, evenals actueel inzicht in de ontwikkelingen op dit specifieke gebied
  • Vermogen en affiniteit om (junior/medior) collega’s te trainen en op efficiënte wijze kennis met hen te delen
  • Goede sociale vaardigheden en ervaring met het onderhouden van klantrelaties en contacten met overheidsinstanties
  • Specifieke ervaring met het uitvoeren van hazop’ss of procesveiligheid is een pré
  • Aantoonbare ervaring met het aantrekken van industriële klanten en een sterk, bestaand commercieel netwerk zijn een pré

Ons aanbod

Wij bieden u een veelzijdige baan in een uitdagende werkomgeving. Daarbij komt een marktconform salaris in overeenstemming met uw kennis en ervaring.

Bedrijfsprofiel

BMD Advies Noord Nederland

We richten ons op klanten uit verschillende sectoren, waaronder de maakindustrie, de chemische industrie, de drank- en voedselindustrie, de olie- en gasindustrie, de vervoerssector en de afvalverwerkingsindustrie.

BMD Advies Noord ontzorgt organisaties op het gebied van milieu, arbo, veiligheid en kwaliteitszorg. We richten ons op een duurzame en betrokken relatie met onze klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Om bedrijven op de genoemde risicogebieden te ondersteunen n is ruim 25 jaar geleden de Stichting BMD opgericht. Sindsdien helpen wij ondernemers om hun belangen deskundig op de voorgrond te stellen. Er is een regionale verankering, maar samen met onze collega BMD’s bieden wij de kracht van een grote organisatie. Zie ook www.bmdadviesnoord.nl

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met de directeur Peter Frank van Benthem of sr- adviseur Johan Venema. Op telefoonnummer 0594-280130. Uw kunt uw sollicitatie sturen naar info@bmdadviesnoord.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.