De Energiecoördinator

Aandacht voor duurzaamheid en energie binnen uw bedrijfsvoering is en wordt steeds belangrijker. Heeft uw bedrijf al een ‘stip op de horizon’ wanneer het gaat om het omgaan met fossiele brandstoffen in de toekomst? Of is energieverbruik een belangrijk aspect binnen uw bedrijfsvoering waarop kan of moet gestuurd worden door middel van kritische prestatie indicatoren (KPI)? Door één of meerdere werknemers op te leiden tot Energiecoördinator investeert u in blijvende en verdiepende aandacht voor de aspecten duurzaamheid en energie in relatie met relevante wet- en regelgeving. Aandacht voor duurzaamheid en energie resulteert in een toekomstbestendige en continuerende bedrijfsvoering.

De Energiecoördinator draagt zorg voor de energie gerelateerde vraagstukken binnen de bedrijfsvoering. Ook geeft deze invulling aan de door het bevoegd gezag gestelde eisen. Daarnaast is hij/zij degene die de collega’s en organisatie adviseert over verbeteringen.

Programma

Voor de training Energiecoördinator zijn doelgericht leren (theorie) en praktijkgericht oefenen belangrijke sleutelwoorden. Hiermee kan de (toekomstige) Energiecoördinator direct aan de slag.

Na afloop van de training bent u in staat om de volgende taken van een Energiecoördinator (zelfstandig) uit te voeren:

  • Relevante wet- en regelgeving toe te passen en te onderhouden
  • De Trias Energetica toe te passen binnen uw bedrijf
  • De inkoop van energie zelf te regelen en energiecontracten te doorgronden
  • Managementsystemen toe te passen voor waarborging van energie in de bedrijfsvoering
  • Een energiebalans op te stellen voor uw bedrijf of proces

De training duurt 1 dag en start om 9:00 uur op locatie van BMD Advies Noord Nederland in Leek en wordt om 16:00 uur afgesloten.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor medewerkers die de functie van Energiecoördinator (gaan) vervullen. Ook kan de training een goede verdieping zijn van de QHSE/KAM-coördinatoren met milieu en/of duurzaam en energie als aandachtsgebied. Deelnemers hoeven geen specifieke vooropleiding te hebben. De cursus wordt gegeven op MBO+/Hbo-niveau.

Investering

De kosten voor deelname aan de training Energiecoördinator bedragen € 435,00 p.p. excl. BTW. Deelnemers in de Stichting BMD Advies Noord Nederland betalen € 375,00 p.p. excl. BTW. Deelname is inclusief trainingsmateriaal, bewijs van deelname, koffie/thee, frisdranken en lunch.

U kunt u inschrijven via de cursuswebsite: klik hier.

Incompany

Wilt u deze training met meerdere collega’s volgen? De training Energiecoördinatoren is ook zeer geschikt om bij uw organisatie intern te organiseren, vooral wanneer er meerdere medewerkers worden opgeleid. BMD Advies Noord ontwikkelt graag een incompany training voor uw bedrijf die volledig is afgestemd op de praktijksituatie, neem hiervoor contact op via h.eisma@bmdadviesnoord.nl.