Leonie Smeenge-Visser

Functie

In mijn functie als arbo adviseur wil ik zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor alle werknemers. Mijn specialisatie ligt op het duurzaam inzetbaar maken en houden van werknemers en bedrijven en te ondersteunen in het opzetten en uitvoeren van een veilig en gezond arbobeleid. Daarnaast kunnen bedrijven bij mij aan de bel trekken voor advies en onderzoek op het gebied van ergonomie en fysieke belasting.

Achtergrond

Na mijn bachelor Bewegingswetenschappen heb ik de Master Human Movement Science afgerond. Tijdens deze master heb ik me gespecialiseerd in arbeid en gezondheid. Hier heb ik op het gebied van ergonomie en werkvermogen veel kennis en ervaring opgedaan bij verschillende onderzoeken en projecten. Op dit moment volg ik naast mijn werk de opleiding tot arbeidshygiënist.

Drijfveren

Ik ben dit werk gaan doen omdat dat ik van dichtbij heb gezien dat met alleen al kleine veranderingen mensen met veel meer plezier en gemak hun werk kunnen uitvoeren. Mijn doel is om organisaties te helpen deze mogelijkheden te ontdekken en uit te voeren. Ik zie graag dat mensen energie krijgen van hun werk, in plaats van dat het ze energie kost. Gelukkige en gezonde werknemers (en daarmee een tevreden werkgever) is waar ik het voor doe.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij mijn handbalvereniging HV Unitas, ik handbal in het eerste damesteam. Daarnaast houd ik van muziek luisteren, puzzelen en Scandinavische series kijken.