Rick Visser

Functie

Als adviseur heb ik een breed scala van opdrachten waar ik aan werk.  Daarbij ligt de basis in de milieutak. Mijn werkzaamheden variëren van het maken van modelberekeningen tot het ondersteunen van bedrijven bij het opzetten van managementsystemen. In de tijd die ik werk als adviseur ben ik al met veel aspecten van het vakgebied in aanraking geweest. Soms verbaast het me hoe breed ons vakgebied is, dat maakt het ook meteen leuk en uitdagend.

Achtergrond

Aan het Van Hall-Larenstein in Leeuwarden heb ik HBO milieukunde gestudeerd. Tijdens de studie heb ik voor de opleidingsrichting watertechnologie gekozen en deze afgerond. Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik veel interesse heb voor techniek en procestechnologie. Inmiddels heb ik naast water ook andere specialismen in mijn portefeuille; luchtkwaliteit, energie en externe veiligheid.

Drijfveren

Bij BMD kan ik mijn expertise steeds op een nieuwe manieren koppelen aan de behoefte en de vraag van klanten. Elk project is anders. Dit zorgt ervoor dat er elke keer een nieuwe uitdaging is. Het interpreteren van data (o.a. uit modellen) en het vertalen naar een logisch verhaal dat duidelijk is voor de klant, is waar ik mijn voldoening uit haal.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben fanatiek sporter; elke week ben ik meermaals in de sportschool te vinden, maar het liefst ben ik buiten aan het fietsen op mijn racefiets of mountainbike. Als ik thuis ben dan speel ik veel gitaar. Ik vind het heerlijk om dan mee te spelen met classic rock, country of blues muziek.