Rolf Luinge

Functie

In mijn functie als bedrijfsadviseur op het gebied van arbeid- en procesrisico’s wil ik bedrijven en werknemers helpen met het verkrijgen van inzicht in de eventuele gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten of handelen op zichzelf en hun omgeving. Als adviseur werk ik met bedrijven en werknemers samen en geef ik sturing aan oplossingen die leiden tot een veiligere werkomgeving. Met concrete adviezen en trainingen wordt een goede bedrijfsvoering gerealiseerd.

Achtergrond

Na mijn studie Milieu Procestechnologie aan het van Hall Instituut heb ik diverse functies vervuld binnen het bedrijfsleven op het gebied van kwaliteit, milieu, voedsel-, arbo- & procesveiligheid en gezondheid. Door mijn opleiding als Six Sigma Black-belt ben ik in staat om problemen, knelpunten en achterliggende oorzaken binnen processen helder te definiëren en samen te werken aan verbetering van deze processen.

Drijfveren

Ik ben adviseur omdat ik het leuk vind om samen met opdrachtgevers vast te stellen waar processen kunnen worden verbeterd en risico’s kunnen worden gereduceerd. Bij voorkeur door pragmatische en duurzame oplossingen aan te dragen. Ik deel daarbij graag mijn kennis met opdrachtgevers en werknemers en vind het leuk om mensen te begeleiden bij het in de praktijk brengen van die kennis en toepassen van handige tools. Het moment waarop mensen zien dat de investering in kennis en inzicht ze daadwerkelijk een efficiëntere en veiliger werkomgeving oplevert, zijn voor mij goud waard.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik team-manager van de heren handbalselectie en PR-commissie-lid van HV Unitas in Rolde, ben ik voetbaltrainer bij sv Borger en speel ik amateurtoneel. Daarnaast houd ik er van om met mijn gezin activiteiten te ondernemen en samen te genieten van een etentje.