Peter Frank van Benthem

Functie

Als directeur geef ik richting aan onze adviesorganisatie en blijf als projectleider en strategisch adviseur inhoudelijk betrokken bij de projecten. Ik vind dat belangrijk om goed inzicht te blijven houden in het werkveld.

Achtergrond

Mijn achtergrond is milieukunde en management. In principe ben ik vakinhoudelijk een generalist, maar de focus ligt in de praktijk vaak op vernieuwing in omgevingsrecht en in veilig werken. Momenteel richt ik mij op de komende omgevingswet, duurzame inzetbaarheid en energietransitie.

Drijfveren

Wanneer een klant naar eigen idee is vastgelopen, maar dan inziet dat er meer mogelijk is dan vooraf gedacht en weer positief verder gaat. Dat is de menselijke kant die mij enthousiast maakt. Als je je weg moet zoeken in milieuregels, arbo eisen, veiligheid enzovoort, dan zie ik ondernemers daar mee worstelen of zelfs in vastlopen. In de meeste gevallen is er echt een oplossing of een uitweg te ontdekken. Geef daarom niet op, maar geef het over en laat je helpen. Daarnaast vind ik het erg boeiend en intrigerend om te zien wat er allemaal aan ideeën ontstaat en technieken wordt ontwikkeld om duurzame vooruitgang te boeken. Dat meenemen in het advieswerk beschouw ik als uitdaging en zorgt ervoor dat je in ons vakgebied altijd in beweging blijft. Dat laatste is voor mij persoonlijk erg belangrijk; reizen vind ik meestal leuker dan arriveren.

Vrije tijd

Ik sport graag, geniet van een opgroeiend gezin en rijd als het even kan op mijn motor rond, meestal met een van mijn kinderen achterop. Als ik tijd en mogelijkheid heb herstel ik een motor of auto het liefst zelf. Vrijwel doorlopend ben ik in onze kerkgemeente actief. Verder mag ik graag een boek lezen of film kijken, met vrienden optrekken en erop uitgaan met ons gezin.