Investeren in veiligheid

Een veilige werkomgeving is de basis voor gezond werken. Veiligheid is niet alleen een kwestie van het uitreiken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor de adviseurs van BMD is dat eerder het sluitstuk.

Veiligheid op het werk begint in onze ogen met deugdelijke machines en apparatuur, verstandig omgaan met gevaarlijke stoffen, onderhoud van het wagenpark, enzovoort. Investeringen in veiligheid lonen dubbel. De werknemer voelt zich prettig en beschermd. U als ondernemer bespaart uiteindelijk op verzuimbegeleiding, vervanging van zieke werknemers en re-integratie.

Ondernemers worden zich overigens steeds bewuster van hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid. Dat is duidelijk af te lezen aan de uitgebreide veiligheidsmaatregelen bij de opslag, gebruik en vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook het aantal bedrijven met een eigen VCA-systeem groeit sterk, vooral in de sectoren waar veel op locatie gewerkt wordt. Een gecertificeerd VCA-systeem geeft aan dat een bedrijf de veiligheids- en gezondheidsrisico’s van zijn werknemers en klanten serieus neemt en bewust omgaat met het milieu.

[line]

[tabs]
[tabpane title=”Vraagstukken”]
[h4]Onze adviseurs helpen u graag met alle vraagstukken rond veiligheid. U kunt bij ons terecht voor:[/h4]
[p]

 • Vca-plan;
 • ontruimingsplan;
 • noodplan;
 • PBZO-documenten;
 • Kwalitatieve Risico Analyse (QRA);
 • What-If-Analysis;
 • brandveiligheid;
 • begeleiding van onderzoeken.

[/p]

[/tabpane]
[tabpane title=”audits en managementsystemen”]
[h4]Vanzelfsprekend zijn bij BMD ook audits en managementsystemen in goede handen. Dan gaat het onder andere om::[/h4]
[p]

 • Veiligheidsinspectie;
 • Audit NCA 6820;
 • invoering en begeleiding VCA, NCA 6820, ISO 22000;
 • interne veiligheidscoördinator.

[/p]
[/tabpane]
[tabpane title=”Verder in ons dienstenpakket:”]
[h4]Onze adviseurs hebben ruime ervaring als interim Arbo-coördinatoren. U kunt hen contracteren voor:[/h4]
[p]

 • KAM-coach on the job;
 • teamontwikkeling;
 • verbeterprogramma’s;
 • VCA en VCA-VOL;
 • auditvaardigheden VCA.

[/p]

[/tabpane]

[/tabs]