” Utiliteitsgebouwen in Nederland kunnen jaarlijks miljoenen euro’s besparen door de toepassing van slimme ICT-oplossingen. Met deze ICT-oplossingen kan het energiegebruik van installaties worden gevolgd. De investering in een dergelijke ICT-oplossing, ook wel energiemanagementsysteem genoemd, kunnen in een jaar worden terugverdiend. ”

Zo beweert het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op basis van een notitie van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). In de ECN-notitie stelt onderzoekster Marijke Menkveld van ECN Beleidsstudies dat het gebruik van energiemanagementsystemen in de utiliteitsgebouwen landelijk circa 20 á 30 petajoule energiebesparing kan opleveren. De terugverdientijd van de systemen is vaak één jaar. Op basis van weinig inspanning zijn besparingen op de energiekosten, variërend van circa 20% bij scholen tot 30% bij kantoren mogelijk.

Informatie
Mocht u verder geïnformeerd willen worden omtrent de toepassing van energiemanagementsystemen of energiebesparing binnen uw bedrijf dan kunt u contact zoeken met Heerco Eisma via 0594 – 280 130 of stuur een email naar info@bmdadviesnoord.nl.