Vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet aangenomen

Op 24 januari 2017 is de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet aangenomen door de Eerste Kamer de wet gaat per 1 juli 2017 in. De arbeidsmarkt verandert continue en de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking wordt steeds belangrijker. Met deze vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet wil de regering de betrokkenheid van werknemers en werkgevers bij de arbodienstverlening versterken.

De bedoeling van de wet is om meer samenwerking op en rond de werkvloer te creëren.

Veranderingen in de wet spelen rond drie hoofdonderdelen:

 • De interne organisatie van gezond en veilig werken in het bedrijf
 • De positie van de bedrijfsarts, zijn rol en takenpakket
 • Het contract van de werkgever met bedrijfsarts of arbodienstverlener

Informatie
Wij begrijpen dat bovenstaande veel vragen en onduidelijkheden op kunnen roepen wat te doen, daarom bieden wij u de mogelijkheid om medio september deel te nemen aan een ontbijtsessie waar de wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet aan bod komen. Uiteraard is deze bijeenkomst voor deelnemers kosteloos.

Neem vrijblijvend eens contact op met een van onze adviseurs via 0594 – 280 130 of stuur een e-mail naar info@bmdadviesnoord.nl.

 • Antwoord op al uw complexe vraagstukken?

  Wordt nu lid en abonneer u op
  onze telefonische hulpdienst
  vanaf € 28,33 p/mnd
  Aanmelden

 • BMD op Twitter

 • Cursus op Maat

  Komt u ergens in het gehele traject kennis te kort en wilt u dit aanvullen? BMD Advies Oost biedt i.s.m. BMD Advies Noord een compleet pakket aan praktijkgerichte cursussen en trainingen.

  Bekijk cursussen