Filter Erkende Maatregelen voor energiebesparing (FEM)

Als bedrijf heeft u te maken met wet- en regelgeving. Ook als het gaat om energiebesparing. Deze zaken zijn voor de toezichthouder het vertrekpunt als het gaat om toezicht en handhaving op energiebesparing. Denk hierbij aan wetteksten in de Wabo (art. 1.1) als ook het Activiteitenbesluit (art. 1.10, 2.1, 2.14 – 2.16) met bijbehorende regeling (bijlage 10). Momenteel krijgen wij meer vragen als het gaat om energiebesparing conform de wet- en regelgeving. Een goed moment om u te wijzen op een onlangs gepubliceerd hulpmiddel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het Filter Erkende Maatregelen voor energiebesparing (FEM).

Met behulp van het FEM is het mogelijk om in een aantal stappen de relevante erkende maatregelen te selecteren voor uw bedrijf. Hiermee wordt ook inzichtelijk of je wel of niet voldoet aan de verplichting zoals genoemd in het Activiteitenbesluit. Dit hulpmiddel is zowel openbaar als met een account toegankelijk. Het instrument bevat onder andere alle erkende maatregelen voor energiebesparing die reeds in werking zijn (Bijlage 10, Activiteitenregeling) als ook voor doelmatig beheer en onderhoud hiervan. Naast het instrument zullen er naar verwachting halverwege 2017 energiebesparende maatregelen van enkele nieuwe bedrijfstakken worden gepubliceerd.

Informatie
De toepassing van het hulpmiddel FEM vraagt wel inzicht in energiebesparing. Hierbij kan BMD Advies u van dienst zijn. BMD Advies heeft ook inzicht in de nieuwe / extra energiebesparende maatregelen. Wilt u vrijblijvend contact als het gaat om energiebesparing of energietransitie binnen uw organisatie, neem dan gerust eens contact op met een van onze adviseurs via 0594 – 280 130 of stuur een e-mail naar info@bmdadviesnoord.nl.

 • Antwoord op al uw complexe vraagstukken?

  Wordt nu lid en abonneer u op
  onze telefonische hulpdienst
  vanaf € 28,33 p/mnd
  Aanmelden

 • BMD op Twitter

 • Cursus op Maat

  Komt u ergens in het gehele traject kennis te kort en wilt u dit aanvullen? BMD Advies Oost biedt i.s.m. BMD Advies Noord een compleet pakket aan praktijkgerichte cursussen en trainingen.

  Bekijk cursussen